II edycja Konkursu o Staż - Rozwój Kadr sektora kosmicznego.

Data publikacji: 2017-06-05 13:09:59

Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. i Związkiem Pracodawców Sektora Kosmicznego zapraszają do udziału w II edycji Konkursu o Staż – Rozwój Kadr sektora kosmicznego, który kierowany jest do absolwentów i młodych naukowców.

Celem konkursu jest kształcenie i rozwój młodej kadry w sektorze kosmicznym oraz wsparcie transferu wiedzy pomiędzy uczelniami a firmami sektora kosmicznego. W tegorocznej edycji udział weźmie  15 firm i instytutów badawczych. Konkurs składa się z dwóch etapów – pierwszy z nich kierowany jest do firm i rozpoczął się 19 maja br. Drugi etap dedykowany jest absolwentom z tytułem magistra, inżyniera lub magistra inżyniera, osobom z otwartym przewodem doktorskim oraz młodym naukowcom z tytułem magistra, inżyniera lub magistra inżyniera, doktora nauk technicznych, społecznych lub ekonomicznych, którzy nie ukończyli 35. roku życia. Etap ten zostanie zainaugurowany 2 czerwca 2017 roku.

Nagrodami w II edycji Konkursu o Staż – Rozwój Kadr sektora kosmicznego są sześciomiesięczne staże w firmach i instytutach badawczych sektora kosmicznego. Przyszły stażysta będzie zatrudniony na umowę zlecenie przy wynagrodzeniu od 4 do 5 tys. zł brutto. Na uwagę zasługuje fakt, że 85% laureatów poprzedniej edycji konkursu znalazło stałe zatrudnienie w firmach, w których wcześniej odbywało staż.

Zainteresowane osoby proszone są o przesłanie Curriculum Vitae (CV) na elektroniczny adres poczty Biura Związku Pracodawców Sektora Kosmicznego: biuro@space.biz.pl, do dnia 16 czerwca 2017 roku do godz. 15.00. Ze względów organizacyjnych prosimy o wpisywanie tematu wiadomości: KONKURS O STAŻ, natomiast w nazwie CV imię i nazwisko osoby wraz z nazwą wybranego podmiotu z dopiskiem Konkurs o Staż. Dokumenty konkursowe znajdują się na stronie internetowej: www.space.biz.pl .

Polecamy również

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »